top of page

Mozaik Kör 

támogató csoport mozaik /patchwork/ családban élő szülők részére

 

A csoport tagjai biztonságos, elfogadó légkörben oszthatják meg sorstársaikkal a mozaik helyzetben felmerülő gyakorlati-, érzelmi- és kapcsolati nehézségeiket, tehetik fel legégetőbb kérdéseiket, amelyeket talán önmaguknak sem fogalmaztak meg korábban. A Karinthy Frigyesről szóló anekdota „Aranka kérem, a maga gyereke meg az én gyerekem veri a mi gyerekünket” alapján tabuk nélkül, őszintén, a konstruktív megoldások iránti elkötelezettséggel beszélgetünk gyereknevelésről, határok kijelöléséről – átírásáról – újrafogalmazásáról, összekuszálódott életciklusokról, méltányosságról, családi csatákról, fegyverszünetekről, békekötésekről, alkukról és szerződésekről, egymás és önmagunk (valamint hozzánk tartozók) iránti tiszteletről. 

Tapasztalatunk szerint a csoport támogató közegében megmutatott és felvállalt negatív érzések megszelídíthetők, a pozitív élmények felerősíthetők, így növekedhet az elköteleződés az olyan nem mindennapi vállalások iránt, mint a mozaik szülőség, tekintet nélkül arra, hogy édes-, mostoha- vagy pótszülőként vagyunk jelen. A beszélgetéseket saját élményünk (mindketten mozaik családban élünk) és szakmai tudásunk alapján segítjük, hogy a tagok rátalálhassanak arra a nézőpontra, amelyből mozaik szülőnek lenni kudarcok sorozata helyett, a személyiséget formáló különleges kihívás lehet.

Októberben induló csoportunk maximum 6 főből áll és kéthetente péntek délután 18h - 19:30h között beszélgetünk a Pont konzultációs térben. Várjuk minden kedves érdeklődő jelentkezését e-mailben a gubancoldo@gmail.com elérhetőségünkön.

bottom of page